diumenge, 18 de maig del 2014

EUCARISTIA DISSABTE 17 DE MAIG 2014


“Jo sóc el Camí, la Veritat i la Vida” 



Avui, m’he quedat en dos moments d’aquesta Eucaristia en què la litúrgia encara ens manté en plena vivència pasqual.

En primer lloc, no puc deixar de fer present, tot i que no la coneixia, l’alumna de Jesuïtes Casp: Anna Navarro. Ens ha deixat aquesta setmana i ja és amb el Senyor. Sorgeixen moltes preguntes al voltant d’una vida estroncada als setze anys, en plena adolescència i somnis per davant; l’únic que podem fer és recolzar la seva família i pregar.  Des d’aquestes humils lletres, acompanyar-los a ells i a tota la comunitat educativa de Casp en aquests moments de dolor, però alhora de fe des del silenci de la incomprensió.

En segon lloc, no vull parlar tant d’un fet concret o una vivència, sinó del programa de vida que ens ha presentat en Llorenç Puig des de la seva preciosa homilia. I, quan dic preciosa, no ho dic perquè sí, sinó per què ens ha explicat, des de l’Evangeli d’aquest cinquè diumenge de Pasqua (Jn 14, 1-12), les imatges que ens ajuden a seguir Jesús. Només un breu resum de cadascuna d’aquestes imatges, ens pot ajudar durant aquesta setmana a veure amb quina d’aquestes ens identifiquem més en el nostre seguiment a Jesús:

- Pedra angular: alhora que es tracta d’una pedra de gran importància perquè és la pedra que dóna equilibri, també es tracta d’una pedra maca, decorada. Així doncs, ens podem preguntar: és Jesús qui equilibra les nostres forces? És Jesús referent de bellesa , força d’equilibri en les nostres vides?

- Camí: per on i com hem de seguir el camí?

- Veritat: esperança i amor...són les forces de la veritat? De la nostra veritat?

- Vida: vivim des de la bondat i l’amistat, com Ell ho va fer?

Fins aquí han estat les imatges, potser, més conegudes; però, el que realment ens pot ajudar en la nostra vida espiritual és el següent programa de Vida des de tres imatges que surten a l’Evangeli i que acostumen a ser desconegudes:

- Temple Espiritual: el temple és el lloc de la presència de Déu. Som presència i lloança des de la nostra vida de cada dia?

- Sacerdoci Sant: som cridats a ser sacerdots, intercessors en la pregària i en la Vida.

- Víctima espiritual: ser donació pels germans.


Aquest és el nostre programa de Vida: ser temples, sacerdots i víctimes

I, com a comunitat? Doncs saber que hem estat poble escollit i “començar a agafar el gust de ser Poble de Déu”, tal com ha dit el Papa Francesc. Així doncs, tenim un bon camí a recórrer tots junts!
Gràcies, Llorenç per les teves paraules...ens han ajudat a entendre una mica més el missatge d’avui.

Agrair, també, la presència dels joves que començaran el camí per a rebre la Confirmació (moltes felicitats!), la presentació de la Pasqua de Berchmans d’Hostalets de Balenyà que ens han fet la Marisol i la Júlia, la participació dels nens que continuen fent camí amb el CIM, l’animació del grup de música des dels seu excepcional acompayament als cants i...sobretot, gràcies a tots els que, amb la nostra assistència al Casal Loiola fem possible que aquesta Eucaristia sigui ja part del programa de Vida de cadascun de nosaltres.

Us deixo amb aquesta imatge...que sapiguem seure i aturar-nos en aquest camí amb Jesús! Bona setmana a tots! (Marta Millà).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada