divendres, 20 de juny del 2014

EUCARISTIA 14 DE JUNY 2014





Després d’un mes de maig ple de celebracions i noves vides, arriba la penúltima missa del curs. Com passa el temps! Això també és el que ens podrien dir els Joves de la ESO. Avui estan passant 12h al Casal per celebrar el temps viscut entre ells i sobretot amb els avis que han conegut, acompanyat i fet amistat.

Però no ens adormim ni acomodem que moltes vegades quan olorem les vacances baixem la guàrdia. A més a més, avui hem d’estar ben desperts perquè celebrem la Festa de la Trinitat. Afortunadament, com diu el Jaume, avui tenim el Joaqui que ens resoldrà tots els dubtes sobre aquest misteri. A part d’ells dos avui també ens acompanyen el Llorenç, i l’Alex un jesuïta indi de Kherala que fa 30 anys que viu al Japó.

Com de costum, quan el Joaqui predica agafa el micro i s’acosta a la comunitat. Avui què ens preguntarà?
Comença l’homilia reconeixent que la Trinitat és difícil d’explicar i entendre. L’Església va estar IV segles per arribar a un consens. Els teolègs catedràtics i entesos són els únics. Així que de forma senzilla i transparent ens comença a explicar la seva vivència sobre la Trinitat. Avui, per sort, no ens passarà el micro ja que sinó l’homilia s’allargaria molt però també remarca que seria interessant que cadascú compartís el seu testimoni.

La Santíssima Trinitat s’ha d’intentar entendre des de la fe de Jesús:

- La seva relació amb el Pare. Una relació amarada d’amor, en la qual Jesús se sent estimat per sobre de tot. La pregària és el seu mitjà de comunicació que alimenta aquesta relació d’amor. Déu ens estima a cadascú de nosaltres com si fóssim els seus fills. L’evangeli d’avui comença així:  “Déu ha estimat tant el món…” Jn 3 (16-18)
- Jesús creu en l’Amor en majúscules i en la possibilitat de la construcció del Regne de Déu, aquí i ara. En el món d’avui ple de corrupció, injustícies, guerres, orgull, vanitat, superficialitat… és difícil creure en la vida de Jesús i en la possibilitat d’un món millor.
- Per aquest motiu, Ell marxà però va dir que el seu Esperit continuaria present entre nosaltres. Per donar-nos força per creure en el seu Amor, i esperança per seguir servint i estimant.



No sé si he sabut transmetre les paraules del Joaqui, però al final de tot ens ha dit que si les seves paraules no han servit per entendre millor la Santíssima Trinitat que no passava res. Simplement, ens ha suggerit que en la nostra pregària demanem Llum perquè l’Esperit ens ajudi a seguir a Jesús i viure la fe com ho va fer Ell.
(Mireia Gomà).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada